Dieta Lodowa ♥ The Ice Cream diet ♥ La dieta del Gelato

Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody ♥ Ice cream ♥ Gelato
Pazłotkowa zasada: dzień bez loda to dzień stracony! Jem lody latem, wiosną, jesienią i zimą – zawsze i wszędzie. Nawet po obfitym daniu głównym, mam na nie ochotę. Siła ich różnorodności jest ogromna. Lodową pokusą delektuję się wolno, zgodnie z regułą: lepiej wolniej niż więcej. Lody trafiają do układu pokarmowego, uwalniając tym samym hormony dające sygnał do mózgu, że organizm jest syty. Jedząc wolniej sygnał jest długotrwały i pomaga pozbyć się uczucia głodu. Zjedzone szybko i łapczywie, nie dadzą uczucia sytości i zjemy ich więcej.
Pazłotkowo rule: a day without ice cream is a day wasted! I eat ice cream in the summer, spring, autumn and winter - always and everywhere. Even after a big dinner, I want to eat ice cream. The power of diversity is huge. Ice temptation I eat slowly, according to the rule: slowly than more. Ice cream goes into digestive system, to release hormones, and give a signal to the brain that the body is full.
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream Gelato, ROMA - ITALY
Lody wspomagają odchudzanie! Zanim trafią do żołądka organizm ogrzewa je zgromadzonym w talii i bioderkach zapasem tłuszczu, który przetwarza na energię.
Lody powinny mieć gładką konsystencję i zawierać wyłącznie naturalne składniki: mleko, jaja, laskę wanilii, kakao, orzechy, bakalie, owoce. Oczywiście mniej kaloryczne są sorbety zrobione z wody i owoców.
Ice cream support weight loss! Before going into stomach body warms it by means of reserve fat, that converts into energy.
Ice cream should have a smooth consistency and only natural ingredients: milk, eggs, vanilla pod, cocoa, nuts, fruit. Of course, fewer calories are sorbets made from water and fruit.
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream Gelateria, Vatican City - ITALY
Lody vs. Gelato:
• włoskie gelato mają zazwyczaj mniej tłuszczu,
• włoskie gelato są mieszane znacznie wolniej,
• włoskie gelato zawsze z naturalnych składników,
• włoskie gelato są idealnie gładkie,
• włoskie gelato są najlepsze!
To są powody, dla których najlepszych lodów – gelato możesz skosztować we Włoszech! Moim faworytem są gelato al cioccolato – lody z ciemnej czekolady, bogate w związki hamujące procesy starzenia i mające działanie antynowotworowe. Doskonałe są też gelato pistacchio – lody z pistacji. Uwielbiam sycylijską brioche con gelato – słodka, maślana bułeczka z dużą ilością pysznych lodów! W Azji też lubią brioche con gelato. 
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream Gelato, SICILIA - ITALY
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream Gelato, PALAWAN - PHILIPPINES
 Ice Cream vs. Gelato:
• Italiano gelato have less fat,
• Italiano gelato are churned at a much slower speed,
• Italian gelato are always with natural ingredients,
• Italian gelato are perfectly smooth,
• Italian gelato are the best!
That’s the reasons why the best gelato you can eat in Italy! My favorite ice cream with dark chocolate, rich in compounds limiting aging and having anti-tumor effect. In Italy, I always eat gelato pistachio – ice cream with pistachios. I love the Sicilian brioche con gelato - a sweet, butter brioche with lots of delicious ice cream! In Asia also they like brioche con gelato.
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream Gelato, MESSINA - ITALY
Cała prawda o lodach:
• wydzielają melatoninę ułatwiającą zasypianie,
• wydzielają serotoninę działającą relaksująco,
• w wersji mlecznej, dostarczają wapnia wzmacniającego kości,
• są źródłem witamin A, E, D i B, które poprawiają wzrok, zapobiegają krzywicy, wspomagają układ nerwowy, dobrze wpływają na koncentrację.
The chilling truth about ice cream:
• secrete a melatonin on sleep,
• secrete a serotonin to relax,
• milky version, provide calcium enhancer bones,
• source of vitamins A, E, D and B, improve eyesight, prevent rickets, support the nervous system, a positive effect on concentration.
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream  Wasiakowie, Wonnerf Łódź - POLAND
Zdrowie utrzymane za pomocą restrykcyjnej diety, to przykra choroba.
 Monteskiusz
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Gelato, la mia cucina
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream  Gelateria Fassi dal 1880, Via Principe Eugenio 65, ROMA - ITALY
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream  Gelateria Fassi dal 1880, Via Principe Eugenio 65, ROMA - ITALY
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody Ice cream  Gelateria Fassi dal 1880, Via Principe Eugenio 65, ROMA - ITALY

Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Gelato, PALAWAN - PHILIPPINES
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Gelato  Grandparents' garden
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Gelateria SANTINI, PORTO - PORTUGAL

Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Sowa, Łódź - Poland

Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  Good Lood, Kraków - Poland

Fot. ©PAZŁOTKOWO, Lody  Ice cream  BAMBINO - Poland

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz