Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Light meal, the taste of Christmas. My
darling Mom taught me this recipe. Vegetables baked with fillet with cod. Taste
and flavor are excellent! Who
does not like and does not eat fish, can prepare this dish only with vegetables
- delicious!
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
RYBA PO
GRECKU
♦ ———♦
COD
WITH VEGETABLES
Czas: 30 minut / Time: 30 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• 2 filety z dorsza / 2 cod fillets
• 1
cebula / 1 onion
• 3 korzenie
marchwi / 3 carrots
• 1
korzeń pietruszki / 1 parsley root
• ¼
korzeń selera / ¼ celery root
• 5
ziaren ziela angielskiego / 5 pimento herbs
• 2
liście laurowe / 2 bay leaf
• 2
pomidory / 2 tomatoes
• sól i świeżo mielony pieprz / salt
and pepper
• łyżka
oliwy / tablespoon olive oil
• 2
łyżki passaty pomidorowej/ 2 tablespoons tomato passata
• łyżka
soku z cytryny / tablespoon lemon juice
• łyżka
miodu / tablespoon honey
PRZYGOTOWANIE:
•
Rozgrzać piekarnik do 170 stopni.
• Na
patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy.
• Obrać
cebulę i pokroić w plastry i umieścić na patelni na 5 minut.
• Obrać
seler, marchew, korzeń pietruszki i zetrzeć na tarce, dodać do patelni z
cebulą, na 5 minut.
• Do
patelni dodać pieprz, liść laurowy, pomidory pokrojone na pół, sól, pieprz,
passatę, sok z cytryny i miód. Połącz wszystkie składniki na patelni.
•
Umieść wszystkie ingredients w żaroodpornym
naczyniu.
• Dorsza
potni na 5cm paski. Ułóż filety z dorsza na górze, posyp solą i pieprzem.
• Piec
w piekarniku przez 17 minut w temperaturze 170 ° C.
METHOD:
• Preheat
the oven to 170 degrees.
• In a skillet heat 2 tablespoons oil.
• Peel the onion and cut into slices and add
in a skillet on 5 minutes
• Peel the celery root, carrots, parsley root and rub on a grater, add to onions in a skillet, on 5 minutes.
• Place
in a skillet pimento herbal, bay leaf, tomatoes in half, salt and
pepper, passata, lemon juice and
honey. Combine all ingredients in a skillet.
• Put
all ingredients in the ovenproof dish.
• Cut
the cod into 5cm slices. Put the cod fillets on top and garnish with salt and
pepper.
• Bake
in the oven for 17 minutes at 170°C.
BON
APPETIT, ENJOY and Merry Xmas!
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Hi there! This post couldn't be written any better!
OdpowiedzUsuńReading this post remminds me of my previous room mate!
He always kelt chatting about this. I willl forward this page to him.
Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!