PRZEPIS: CZEKOLADOWE TRUFLE / RECIPE: CHOCOLATE TRUFFLES


CZEKOLADOWE TRUFLE – zawsze pyszne! Jest to idealna słodka przekąska podczas przyjęcia czy kolacji. Łatwe w przygotowaniu i cudownie naturalnie słodkie.
CHOCOLATE TRUFFLES – ever delicious! These are the perfect sweet bite if you’re looking for a little something to offer guests at your dinners and parties. They’re easy to make, wonderfully natural sweet. 
Fot. ©PAZŁOTKOWO, CZEKOLADOWE TRUFLE – CHOCOLATE TRUFFLES
CZEKOLADOWE TRUFLE
———
CHOCOLATE TRUFFLES
NATURAL INGREDIENTS HONEST SIMPLE
Czas: 10 minut / Time: 10 minutes

SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• 200g daktyli bez pestek / dates
• skórka z pomarańczy / zest of orange
• sok z pomarańczy / squeeze of orange juice
• 1 łyżka oleju kokosowego / tablespoon of coconut oil
• 3 łyżki kakao / tablespoons of raw cacao
• szczypta soli / pinch of salt

PRZYGOTOWANIE / METHOD:
• Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. / Blend all the ingredients together, until totally smooth.
• Natrzeć ręce olejem kokosowym, a następnie z powstałej masy lepić kulki – trufle, które na koniec należy posypać kakao. / Scoop a teaspoonful of the mixture into your hands and roll it into a ball, then roll the ball in cacao powder. When rolling the balls, to rub a little coconut oil into hands to stop the truffles mixture sticking too much.
• Gdy masa truflowa się skończy, umieścić wszystkie truflowe kulki w lodówce, na kilka godzin lub całą noc. / Repeat until you have used all the mixture, then place the balls in the fridge for a few hours to firm up.

ENJOY! BON APPETIT!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz