CZEKOLADOWE TRUFLE – zawsze pyszne! Jest to idealna słodka przekąska podczas przyjęcia czy kolacji. Łatwe w przygotowaniu i cudownie naturalnie słodkie.
CHOCOLATE TRUFFLES – ever
delicious! These are the perfect
sweet bite if you’re looking for a little something to offer guests at your
dinners and parties. They’re easy to make, wonderfully natural sweet.
Fot.
©PAZŁOTKOWO, CZEKOLADOWE TRUFLE – CHOCOLATE TRUFFLES
|
CZEKOLADOWE
TRUFLE
♦ ——— ♦
CHOCOLATE
TRUFFLES
NATURAL
INGREDIENTS ♥ HONEST ♥ SIMPLE
Czas: 10 minut / Time: 10 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
•
200g daktyli bez pestek / dates
•
skórka z pomarańczy / zest of orange
•
sok z pomarańczy / squeeze of orange juice
• 1 łyżka oleju kokosowego / tablespoon
of coconut oil
• 3 łyżki kakao / tablespoons of raw
cacao
•
szczypta soli / pinch of salt
PRZYGOTOWANIE / METHOD:
• Wszystkie składniki zblendować na
gładką masę. / Blend all the ingredients together, until totally smooth.
• Natrzeć ręce olejem kokosowym, a
następnie z powstałej masy lepić kulki – trufle, które na koniec należy posypać
kakao. / Scoop a teaspoonful of the mixture into your hands and roll it into a
ball, then roll the ball in cacao powder. When rolling the balls, to rub a
little coconut oil into hands to stop the truffles mixture sticking too much.
• Gdy masa truflowa się skończy,
umieścić wszystkie truflowe kulki w lodówce, na kilka godzin lub całą noc. / Repeat
until you have used all the mixture, then place the balls in the fridge for a
few hours to firm up.
ENJOY! ♥ BON APPETIT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz