PRZEPIS: RYŻOWA POKUSA – RECIPE: RICE TEMPTATION

Połowa ludności na świecie żywi się ryżem. Chińczycy witają się pytaniem: „Czy jadłeś dziś ryż?”. W ryżu nie ma glutenu, są węglowodany, potas, żelazo, cynk, witaminy B, E i błonnik.
RYŻ BASMATI – czyli pachnący orzechami, śnieżnobiały, delikatny,  z Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją, stają się długie, cienkie i sypkie.
RYŻ JAŚMINOWY – najwyższej jakości ryż długoziarnisty z Tajlandii, śnieżnobiały, delikatny. 
Fot. ©PAZŁOTKOWO, PRZEPIS: RYŻOWA POKUSA – RECIPE: RICE TEMPTATION
Fot. ©PAZŁOTKOWO, RYŻ, RICE
Half the world's population eats rice. The rice has no gluten, has carbohydrates, potassium, iron, zinc, vitamin B, E and fiber.
BASMATI RICE - a smelling nuts, snow-white, delicate, from the Himalayas. During cooking grains are swelling, become long, thin and free flowing.
JASMINE RICE - high quality long grain rice from Thailand, snow-white, delicate.
Fot. ©PAZŁOTKOWO, PRZEPIS: RYŻOWA POKUSA – RECIPE: RICE TEMPTATION
Fot. ©PAZŁOTKOWO, PRZEPIS: RYŻOWA POKUSA – RECIPE: RICE TEMPTATION 
RYŻOWA POKUSA
 ——— 
RICE TEMPTATION
Czas: 15 minuty / Time: 15 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• ulubiony ryż / favorite rice
• szafran, cynamon, miód, naturalna wanilia / saffron, cinnamon, honey, vanilla
• ulubiony owoc lub np. powidła śliwkowe / favorite fruit e.g. plum
PRZYGOTOWANIE:
Ugotować ryż, odcedzić i dodać pozostałe składniki. Smacznego!
METHOD:
Cook the rice, drain and add the other ingredients. Enjoy!

BON APPETIT!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz