PRZEPIS: Wegańska Bruschetta con verdure - RECIPE: Vege Bruschetta Bruschetta con verdure

por,  leek, papryka,  bread,  pomidor , tomato, cebula , onion, chleb , pepper
Fot. ©PAZŁOTKOWO
por,  leek, papryka,  bread,  pomidor , tomato, cebula , onion, chleb , pepper

Fot. ©PAZŁOTKOWO
VEGE BRUSCHETTA CON VERDURE
———
Czas: 10 minut / Time: 10 minutes

SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• łyżka oliwy i octu jabłkowego, ¼ szklanki białego wytrawnego wina / tablespoon of olive oil and apple cider vinegar, ¼ cup of dry white wine
• 1 cebula / 1 onion
• 1 pomidor / 1 tomato
• 1 papryka czerwona słodka / 1 sweet pepper
• 1 por / 1 leek
• pieprz, sól, piri piri / pepper, salt, piri piri
• 3cm imbiru obrać i drobno pokroić / 3cm of ginger, peeled and finely sliced
• 2 ząbki czosnku zmiażdżone / 2 garlic cloves smashed
• sok z ½ cytryny / lemon juice from ½ lemon
• ulubiony chleb np. orkiszowy / bread 

PRZYGOTOWANIE:
• Na patelni rozgrzać oliwę, dodać ocet jabłkowy i wino.
• Obrać i pokroić w plasterki cebulę i por. Dodać na patelnię.
• Pokroić w kostkę pomidora i paprykę. Dodać na patelnię.
• Wszystkie przyprawy i sok z cytryny dodać na patelnię.
• Smażyć około 10 minut. Zdjąć z patelni na świeże pieczywo lub dodać do kaszy.

METHOD:
• In a pan heat the oil, add the apple vinegar and wine.
• Peel and cut into slices onion and leek. Add to the pan.
• Cut into cubes of tomato and pepper. Add to the pan.
• All the spices and lemon juice to add to the pan.
• Fry for 10 minutes. Remove from the pan and serve with toast or add to buckwheat groats.

BON APPETIT!
Bruschetta, por, leek, papryka, bread, pomidor, tomato, cebula, onion, chleb, pepper
Fot. ©PAZŁOTKOWO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz