![]() |
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
![]() |
Fot. ©PAZŁOTKOWO
VEGE BRUSCHETTA CON VERDURE
♦ ———♦
Czas: 10 minut / Time: 10 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• łyżka oliwy i octu jabłkowego, ¼ szklanki białego wytrawnego
wina / tablespoon of olive oil and apple cider vinegar, ¼ cup of dry white wine
• 1 cebula
/ 1 onion
• 1
pomidor / 1 tomato
• 1
papryka czerwona słodka / 1 sweet pepper
• 1 por / 1 leek
• pieprz, sól, piri piri / pepper, salt, piri piri
• 3cm imbiru obrać i drobno pokroić / 3cm of ginger, peeled and finely sliced
• 2 ząbki czosnku zmiażdżone / 2 garlic cloves smashed
• sok z ½ cytryny / lemon
juice from ½ lemon
• ulubiony chleb np. orkiszowy / bread
PRZYGOTOWANIE:
• Na patelni rozgrzać oliwę, dodać ocet jabłkowy i wino.
• Obrać
i pokroić w plasterki cebulę i por. Dodać na patelnię.
• Pokroić
w kostkę pomidora i paprykę. Dodać na patelnię.
• Wszystkie
przyprawy i sok z cytryny dodać na patelnię.
•
Smażyć około 10 minut. Zdjąć
z patelni na świeże pieczywo lub dodać do kaszy.
METHOD:
• In a pan heat the oil, add the apple
vinegar and wine.
• Peel and cut into slices onion and leek.
Add to the pan.
• Cut into cubes of tomato and pepper.
Add to the pan.
• All the spices and lemon juice to add to
the pan.
• Fry for 10 minutes. Remove from the pan and
serve with toast or add to buckwheat groats.
BON APPETIT!
![]() |
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz