Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Po pracy spotkanie z Emilką, która jak ja, jest
wegetarianką. Mam 10 minut na zrobienie czegoś pysznego. Kochany, lekkostrawny kuskus ma dużo błonnika, białka i nie
podrażnia żołądka. Wystarczy go zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Z warzywami i gorgonzolą smakuje bajecznie!
Fot. ©PAZŁOTKOWO, Kuskus
|
After work, a meeting with vegetarian Emily. 10 minutes to prepare something delicious...hmh... Lovely,
easily digested couscous has a lot
of fiber, protein and does not irritate stomach. Just need to pour hot water
and set aside for a few minutes. Tastes
fabulous with vegetables and gorgonzola!
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
KUSKUS Z WARZYWAMI I GORGONZOLĄ w 10 minut
♦ ———♦
COUSCOUS WITH VEGETABLES & GORGONZOLA in
10 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• ½ szklanki kuskus + ½ szklanki wrzątku / ½ cup of couscous + ½ cup of boiling
water
• 2 długie
słodkie czerwone papryki / 2 sweet red peppers
• 1 zielona
mini cukinia / 1 mini zucchini
• 1
łyżka masła / 1 tablespoon of butter
• 1
łyżka włoskiego sera gorgonzola dop dolce / 1 tablespoon of gorgonzola dop
dolce
• świeżo mielony czarny pieprz / freshly ground black pepper
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
PRZYGOTOWANIE:
• W misce ½ szklanki kuskus zalać ½ szklanki wrzątku (tyle samo kuskus co
wody).
• Miskę przykryć i pozostawić na 5 minut.
• W tym czasie, pocięte w paski warzywa grillować
na patelnii grillowej.
• Gotowe
warzywa, kuskus, masło i gorgonzolę umieścić w blenderze.
• Blendować
2 minuty. Gotowe!
METHOD:
• In a
bowl ½ cup of couscous pour ½ cup of boiling
water (the same amount of water and couscous).
• Cover
the bowl and leave for 5 minutes.
• During this time,
cut into strips vegetables, grill on a grill pan.
• Simply place fried
vegetables, couscous, butter and gorgonzola into the blender.
• Blend for 2 minutes. Ready!
"Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle" - Salvador Dali
BON APPETIT!
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz