![]() |
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
Zdrowe, pożywne wegańskie śniadanie w 10 minut. 3 proste składniki:
kasza gryczana, miód i migdały. Gryka jest bogata w białko, które daje nam
energię bez tłuszczu. Według World’s Healthiest Foods, filiżanka gotowanej
kaszy gryczanej jest doskonałym źródłem manganu (34%), magnezu (21%), miedzi
(12%) i błonnika (18%).
Healthy, nutritious, vege breakfast in 10
minutes. 3 simple ingredients: buckwheat
groats, honey and almonds. Buckwheat is high in protein to give us energy
without fat. According to World’s Healthiest Foods, a cup of cooked groats is a
very good source of manganese (34%) and a good source of magnesium (21%),
copper (12%) and fiber (18%).
![]() |
Fot. ©PAZŁOTKOWO
|
WEGAŃSKIE ZŁOTE ŚNIADANIE
♦ ———♦
VEGE GOLDEN BREAKFAST
Czas: 10 minut / Time: 10 minutes
SPRAWUNKI / INGREDIENTS:
• ¼ szklanki palonej kaszy gryczanej / ¼
cup of toasted buckwheat groats
• 1 łyżka miodu / 1 spoon of honey
• migdały / almonds
PRZYGOTOWANIE:
• Przełożyć ¼ szklanki palonej kaszy gryczanej do garnka. Dolać ½ szklanki wrzącej wody. Gotować 10 minut. Odcedzić i przełożyć do
miseczki.
• Wystarczy dodać miód i migdały. Jeść ciepłe.
METHOD:
• Transfer ¼ cup of
toasted buckwheat groats into the pot. Add ½ cup of boiling water. Boil for 10
minutes. Then strain and to translate into bowl.
• Simply add honey and almonds. Then eat hot.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz